Angst therapie in Heerlen

Vele oorzaken

Je kunt faal angstig worden van prestatiedruk, maar zelfs zonder overdreven druk kun je het gevoel van sociale angst hebben, dingen fout te doen. De faalangst kan ontstaan zijn in de kindertijd, doordat je het gevoel had niet te kunnen leven naar de eisen van je ouders of een leerkracht. Waarbij dan de nadruk is gelegd op wat je fout deed en niet op wat je goed deed. Waar het ook vandaan kwam, we vinden de oorzaken en tegelijkertijd de positieve, energievolle kwaliteiten die je hebt en had.

Jezelf vertrouwen

Je zorgt altijd voor anderen en je verliest jezelf. Daarom kan er een intens gevoel van leegte en eenzaamheid ontstaan alsof niemand van je houdt. In dmijn behandeling ga je na wat de oorzaak van je angst is. Je leert je zelfvertrouwen vergroten, wordt assertiever en doorbreekt zo de negatieve spiraal van de angst. Je vindt positieve zaken. En weet jezelf complimenten te geven.

Hervind jezelf

In mijn behandeling van angsten staat het opbouwen van zelfvertrouwen centraal. Je zult al vrij snel merken dat je veel meer in je hebt om op jezelf te kunnen vertrouwen en bouwen. Dat leer je doordat je nieuw perspectief krijgt op jezelf en leert zien wat je al die tijd zorgvuldig buiten beschouwing liet.

Contact psycholoog Heerlen – de weg naar herstel

Wil je persoonlijk advies? Bel dan vrijblijvend met ons secretariaat. Onze telefonisten zijn allemaal geschoold in de psychologie en kunnen je goed helpen. Ze zoeken voor jou de juiste psycholoog bij jou klacht en kunnen gelijk een afspraak inplannen bij een psycholoog. Dit kan vaak zonder wachtlijst, waardoor jij snel bent geholpen. Bel ons op: 085-4014720.