Met welke klachten kan je terecht bij psychotherapie Heerlen?

Je kunt met veel vragen terecht bij een therapeut. Met de meest voor de hand liggende zul je wel bekend zijn. Bijvoorbeeld als je denkt dat je een burnout hebt, je je ongewoon somber voelt, moeite hebt verlies te verwerken of last hebt van een traumatische ervaring. Maar veel mensen weten dat niet zo precies. Het kan heel goed zijn dat je een algemeen gevoel van onbehagen hebt, dat je niet lekker in je vel zit, of niet lekker in je leven.

Er zijn ook veel cliënten die ondersteuning zoeken in een periode dat ze een nieuwe fase in hun leven ingaan en ze moeilijk hun nieuwe ‘rol’ kunnen vinden. Andere veelvoorkomende vragen hebben betrekking op zingeving en het leven van een zinvol en bevredigend leven. Zoals je kunt lezen zijn er heel veel aanleidingen om eens met een therapeut te gaan praten. Ook als je niet weet wat je precies hebt. En zelfs als je niet weet of het wel ‘psychologisch’ is. Dat hoef je namelijk niet zelf uit te dokteren. Daar ben ik nu juist voor.

Op welk moment

Bijna alle cliënten wachten te lang. Dat is heel voorstelbaar, maar ook zonde. Net als bij fysieke klachten kan het behandelen lastiger worden naarmate je langer wacht. Je bent al op zoek naar informatie over een therapeut of jouw klacht. Je neemt je klachten en vragen dus serieus en je hebt in ieder geval het vermoeden dat je dit traject niet alleen kunt doorlopen. Het is heel verleidelijk om nu te blijven aarzelen, googlen, zoeken. Het beste leg je je je verhaal zo snel mogelijk voor aan een therapeut. Met zijn of haar kennis en ervaring kan die je vrij snel en duidelijk uitleggen wat er precies speelt en wat je er aan kunt doen.

Elk verhaal is uniek

Het is natuurlijk fijn om dingen te kunnen ordenen. We doen het allemaal. Ook in de therapie. Daardoor kan de schijn gewekt worden dat het leven en de klachten die je hebt helemaal op te delen zijn in hapklare brokken. Dat is niet zo. Tenminste, het is half waar. De studie van de therapie is heel goed in staat een klacht te onderzoeken en omschrijven. We weten dus heel goed wat bijvoorbeeld depressie is, of een angststoornis. Maar dat wil niet zeggen dat er maar één antwoord is voor jouw depressie of jouw angststoornis. Want van jou weet de therapeut in het begin maar heel weinig.

Contact psycholoog Heerlen – de weg naar herstel

Wil je persoonlijk advies? Bel dan vrijblijvend met ons secretariaat. Onze telefonisten zijn allemaal geschoold in de psychologie en kunnen je goed helpen. Ze zoeken voor jou de juiste psycholoog bij jou klacht en kunnen gelijk een afspraak inplannen bij een psycholoog. Dit kan vaak zonder wachtlijst, waardoor jij snel bent geholpen. Bel ons op: 085-4014720.